14. 05. 2009.

Čelik u subotu protiv Leotara


Do kraja premijer ligaške trke ostala su još dva kola, u kojima će se jedino riješiti dilema druge ekipe koja će preseliti u niži rang. Kada je u pitanju zenički premijer ligaš, cilj je do kraja prvenstva osvojiti što više bodova i plasirati se među šest najboljih timova u državi. Predposljednja prepreka je Leotar sa kojim se Čelik sastaje u 29. kolu.
Čelikova ekspedicija u Trebinje putuje sutra 15.5.2009. kako bi što odmorniji i spremniji dočekali susret sa Leotarom. Trebinjcima pobjeda treba kako bi što mirnije dočekalikraj lige. Na drugoj strani cilj stručnog štaba zeničkog ligaša je do kraja uknjižiti maksimum bodova i plasirati se među šest najboljih timova.
„Cilj nam je kraj prvenstva dočekati sa što više osvojenih bodova i završiti takmičenje u pobjedničkom ritmu. Time bi smo potvrdili kvalitet ekipe i plasirali se mešu šest najboljih u državi. Vjerujem da imamo dovboljno kvalitetnih igrača i da u Trebinju nećemo biti poraženi.“, izjavio je na današnjoj press konferenciji trener Čelika, Marin Bloudek.
Trener Marin Bloudek za naredni susret ima poblema oko sastava ekipe. Zbog povreda neće nastupiti Moranjkić, Šabić i Jančevski. Zbog kartona će pauzirati Hadžić i Duro dok je neizvjestan nastup dvojice omladinaca Zahirovića i Smrike.
Sve utakmice 29. kola igraju se u subotu 16. maja sa početkom u 17 sati. Nakon Leotara, Čelik u posljednjem kolu igra sa Borcem.
redakcija nkcelik.ba

Nema komentara: