22. 05. 2009.

Milion maraka za novi krov i teren na Bilinom polju

Kako je na jučerašnjoj redovnoj pres-konferenciji u zeničkom klubu najavio član Upravnog odbora Amir Džidić, Čelik će najkasnije za mjesec početi još zimus najavljenu rekonstrukciju stadiona Bilino polje.Podsjetimo, prvobitno je bilo planirano da rekonstrukcija starta početkom maja, a prema tom planu, zenički tim bi svoje dvije posljednje domaće utakmice (Orašje i Borac) igrao na stadionu Kamberovića polje.
- Općina Zenica osigurala je milion konvertibilnih maraka za ovu rekonstrukciju, kojom će biti obuhvaćena sanacija krova na zapadnoj tribini i samog terena, na kojem će biti izmijenjena i kompletna drenaža - kazao je Džidić.

Na pitanje da li to znači i da tuzlanska Sloboda na ovom stadionu neće moći igrati svoje evropske utakmice, Džidić je odgovorio da, koliko mu je poznato, Tuzlaci još nisu sigurni da li će i dobiti licencu za nastup u Evropi.

- Rekonstrukcija nam je prioritet, ali ne znači i da ćemo otkazati gostoprimstvo Slobodi - kazao je Džidić, koji je izrazio sumnju da bi rekonstrukcija mogla biti okončana do početka naredne nogometne sezone.

Nema komentara: