29. 06. 2009.

ČELIK ŽELI NAZAD TOLJU


Čelik pokušava vratiti reprezentativnog golmana Almira Tolju,koji je proteklih nekoliko sezona branio boje iranske Sabe.U zeničkom premijerligaša računaju da bi nestabilna politička situacija nakon izbora u Iranu mogla ići na ruku.


-Spremili smo jednu korektnu ponudu za Tolju,koji bi nam mogao pomoći i u ulozi golmana i trenera golmana.Rekao je da mu ostavimo nekoliko dana za razmišljanje-kaže trener Ištuk,koji bi ovim transferom pokrio prazninu odlaskom Bojana Tripića.

Čelik je u subotu očekivano poražen od Zrinjskog,koji je i ranije započeo s pripremama zbog učešča u pretkvalifikacijama Lige prvaka,ali jasno je da Čelik neće i ne može s postojećim kadrom ući u sezonu.Očekuje se da će ove sedmice napokon,kako najavljuje Ištuk,biti završen i transfer Zorana Deketa iz Borca,koji nije igrao u Vitezu,ali i Saše Stijepića iz Rudara,koji je igrao prvo poluvrijeme.

-Ova nam je utakmica dobrodošla kako bi nam otklonila neke dileme i pomogla u selekciji.Očito je da nam treba još dosta igrača,jer ovi koji su na probi i nisu pokazali poseban kvalitet-kaže Ištuk.

Nema komentara: