17. 06. 2009.

ODLAZE JURČEVIĆ,HASANOVIĆ,PURIĆ ??

Prema pisanjima današnjih štampanih i elektronskih medija vezni igrač Čelika Dario Purić karijeru bi mogao nastaviti u Slovanu iz Libereca. Ostali detalji i informacije trebale bi biti poznati narednih dana. Da li je transfer gotov ili ne, zaista ne znam, jer sve ide preko Čelika i mog menađera. Niko mi nije javio da je postignut definitivan dogovor. U Zenicu dolazim na sastanak na poziv direktora Mujezinovića. Možda ću nakon toga bešto više znati - rekao je vezni igrač Čelika. On je nedavno bio na sedmodnevnoj probi u Slovanu, a ako potpiše ugovor, bit će četvrti nogometaš koji je sa Bilinog polja u protekle dvije godine otišao u češku ligu. Prije njega, Avdija Vršajević je prešao u Spartu, odakle je posuđen slovačkom Tatran Prešovu, a Ajdin Mahmutović i Admir Ljevaković u Teplice, s kojom su ove sezone osvojili Kup Češke.
Mladen Jurčević danas putuje u Šibenik kako bi pokušao postići dogovor sa tamošnjim prvoligašem. Za Šibenik je prije nekoliko dana potpisao Samir Duro pa bi mu se potpisom ugovora Jurčević pridružio. Iako je ovom igraču istekao ugovor UO kluba izgleda nema namjere da ovog igraču ponudi produženje saradnje. Jurčević je trenutno slobodan igrač i može potpisati za bilo koji klub bez ikakvih obaveza prema Čeliku.

Još jedan igrač koji je proteklu sezonu bio standardan u prvoj postavi nalazi na izlazni vratima kluba,a rječ je o Almiru Hasanoviću koji je na porobi u Jordanu.

Nema komentara: