15. 06. 2009.

SAŠA STIJEPIĆ PRVO POJAČANJE

Čelik je dogovorio dolazak napadača Saše Stijepića iz novog člana Premijer lige BiH prijedorskog Rudara i on bi trebao biti prvo pojačanje zeničkog kluba za narednu sezonu. O imenima ostalih igrača koje želi angažirati, trener Ivo Ištuk ne želi govoriti, ali spominje se da bi mogli doći i Zoran Belošević iz Sarajeva, Vladimir Jovanović iz Slavije i Adnan Jahić iz Slobode.
- Stijepić je dogovoren i u narednih nekoliko dana s njim će biti potpisan ugovor. S njim bismo riješili pitanje napadača, jer imamo Džeksona, Kapetana i juniora Smriku. Nude nam se mnogi igrači, ali neki od njih imaju i ugovore sa svojim klubovima
- kaže Ištuk, koji je za prvog pomoćnika imenovao dosadašnjeg koordinatora Omladinskog pogona Amira Japaura.
Ištuk je za 22. juni zakazao početak priprema, a pet dana kasnije Zeničani bi trebali učestvovati na turniru u Vitezu.
Elvir Čolić, koji je zimus posuđen Veležu i iz kojeg je prošlog ljeta stigao na Bilino polje, izjavio je kako se nema namjeru vraćati u Zenicu, mada je Ištuk prije nekoliko dana izjavio da se on mora vratiti.
- Čolić je naš igrač pod ugovorom i zato se mora javiti u klub. Naravno, ako ima neku inostranu ponudu koja može zadovoljiti naše apetite, onda se možemo dogovoriti - ističe Ištuk.

Nema komentara: