31. 07. 2009.

IŠTUK: "Čelik posjeduje kvalitet"

(KLIKNI NA SLIKU DA UVEĆAŠ)
Pred sutrašnji početak nove nogometne sezone koju Čelik otvara utakmicom protiv Željezničara, šef stručnog štaba Čelika Ivo Ištuk izjavio je kako zenički premijerligaš ima velike ambicije. "Vjerujem da ekipa Čelika posjeduje kvalitet za ostvarenje zacrtanih ciljeva, a oni su borba za vrh Premijer lige BiH i plasman u neki od evropskih kupova. Imamo tim koji je spoj mladosti i iskustva, među 25 igrača čak devet su mlađi od 21 godine. Nedostaje nam još vremena da se uigramo i zato očekujem od navijača da pokažu malo strpljenja jer sam siguran da ovaj tim vrijedi“, izjavio je Ištuk.
Trener Zeničana napomenuo je da su klupsku koncepciju poremetili odlazak Emira Hadžića u Grčku i spor s kolumbijskim napadačem Philom Jacksonom."Jackson nije bio korektan, petljao je, lagao, hoće, neće igrati. Njega smo prekrižili, na njega ne računam ali on je naš igrač i ako bude išao iz kluba platit će debelo obeštećenje ili neće igrati nogomet", rekao je Ištuk. Član Upravnog odbora NK Čelik Amir Džidić izjavio je kako je klub osim Jacksona suspendovao i Elvira Čolića koji je prošle zime posuđen Veležu i ne želi se vratiti na Bilino polje.Uoči sutrašnjeg derbija sa Željezničarom, trener Ištuk izrazio umjereni optimizam.
"Učinit ćemo sve da pobjedom počnemo novu sezonu i obradujemo svoje navijače. Željezničar je takođe promijenio dosta igrača i sigurno će to biti dobra utakmica u kojoj ćemo od početka krenuti agresivno", rekao je Ištuk, koji u toj utakmici ne može računati na usluge Markovića, Smrike, Zahirovića, Džafića i Radića.

Nema komentara: