31. 07. 2009.

PRESS U NK ČELIK

Nogometaši Čelika u novu sezonu u kojoj je cilj borba za vrh i izlazak u neko od evropskih takmičenja ulazi s sutrašnjim susretom na Bilinom polju (20,30 sati) sa starim rivalom Željezničarom. Očekivanja kako najavljuju iz tabora crveno-crnih su dobra igra i pobjeda.
„Početak sezone je uvijek onako malo neizvjestan. Dosta imamo upitnika i u timu i oko tima. U novu sezonu Čelik starta sa kompletno novim timom, dosta se uradilo u prelaznom roku, mislim da smo napravili dosta respektabilan tim koji će moći ove godine da zadovolji ukuse navijača, naravno sa ambicijama da se bori za vrh. Ovom timu nedostaje možda malo vremena za uigravanje, jer smo se kompletirali tek sedam dana pred početak prvenstva“, kazao je Ivo Ištuk šef struke Čelik.On je zamolio navijače Čelika za „malo strpljenja koje će se sigurno isplatit“. „Mislim da imamo kvalitet, ekipu koja je spoj iskustva i mladosti, imamo dosta naših mlađih igrača, čak njih devet koji su mlađi od 21 godine. Ulazimo sa dosta optimizma i nadanja da ćemo se boriti za vrh i najmanje izboriti za Evropu“, veli Ištuk.
Za svog protivnika Željezničara smatra da je u sličnoj situaciji kao i Čelik, da su u pripremnim utakmicama pokazali da prave tim, da su doveli takođe dosta igrača, da su protivnik za respekt, ali da crveno-crni učiniti sve da ih savladaju i krenu u prvenstvo sa pobjedom.Kenan Nemeljaković, novi kapiten Čelika istakao je kako su utakmice ova dva kluba uvijek privlačile dosta gledalaca i bile borbene, te da očekuje pobjedu svog tima. U novoj sezoni očekuje da će Čelik se vratiti u vrh bh.nogometa gdje mu je i mjesto. Za sutrašnji meč stručni štab neće moći računati na povrijeđene Adnana Zahirovića i Jasmina Smriku, zatim na Bojana Markovića i Harisa Dilavera koji odrađuju kaznu zbog tri crvena kartona, te na Antu Radića i Vedada Džafića za koje još nije riješena papirologija oko registracije. Mogući sastav: Bilobrk, Nemeljaković, Puzigaća, Stojanov, Rizvanović, Horić, Jamak (Salihbašić), Deket, Nikić, Vidović, Kapetan.

Nastavljena saradnja sa JOMA-om

I ove godine Čelik će nositi opremu renomiranog španskog proizvođača sportske opreme firme Joma. Ugovor je postignut na tri godine, Joma se obavezala da će obezbjeđivati opremu za sve selekcije zeničkog kluba. Zenički premijerligaš nosi opremu Jome već godinu dana, a u katalogu za 2009.- godinu Čelik se nalazi u društvu renomiranih klubova koje nose njihovu opremu kao što su Deportivo La Coruna, Sevilla, Getafe iz Španije, Charlton Athletic iz Engleske, Mechelen iz Belgije... Očekuje se dolazak najmanje 500 „manijaka“ na utakmicu
„Pred ovu utakmicu zaista smo se angažovali minulih dana. Održano je niz sastanaka kako sa predstavnicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, tako i sa izvođačima radova na zapadnoj strani stadiona (radi se rekonstrukcija kako bi Bilino polje u novom ruhu dočekalo kvalifikacioni meč za SP između BiH i Turske). Još uvijek ne možemo sa sigurnošću reći da li će zapadna tribina i u kom obimu biti korištena za ovu utakmicu, ali mogu da kažem da ćemo učiniti sve da barem jedan dio zapada dobijemo za korištenje. Ukoliko se pokaže da to nije izvodivo s obzirom da je dio tribine još uvijek gradilište onda ćemo nastojati da preostale tri strane podjelimo da bude dovoljno prostora za sve zainbteresiorane one gledaoce koji će doći na utakmicu“, rekao je Amir Džidić, član Uprave NK Čelik.
Džidić je naglasio kako se prema informacijama kojim raspolažu na Bilinom polju očekuje dolazak najmanje 500 navijača Želje. Oni će biti smješteni ispod semafora na sjevernoj tribini tako da, kako veli, bude tampon zona, te da i na sjeveru može biti smješten dio navijača Čelika.

Nema komentara: