19. 07. 2009.

U ZAVIDOVIĆIMA SE LAGANO SLAŽU KOCKICE

Na terenu NK «Krivaja» Zavidovići najbolji tim Čelika juče je (subota, 18.07.) odigrao još jednu pripremnu utakmicu. S obzirom na to da je ekipa sa Bilinog polja već nekoliko dana na pripremama u Zavidovićima, i da je u ovom slučaju bila domaćin, u goste joj stigla visočka Bosna, koja je poražena rezultatom 2:0. Golove za Čelik postigli su Ante Radić u prvom i Jasmin Smriko u drugom poluvremenu.
„Utakmica sa odličnom ekipom Bosne bila je tvrda. U prvom poluvremenu igrali smo sa trenutno najboljim timom, naravno ako se izuzmu povrijeđeni Zahirović, Jamak, Stojanov, te Marković koji zbog kartona neće igrati protiv Željezničara na Bilinom polju u prvom kolu prvenstva. U drugom poluvremenu igrali su juniori i nekoliko igrača iz drugog tima. Sve i svemu ja sam zadovoljan prikazanim na terenu i vjerujem da će Čelikova igra i dalje ići uzlaznom putanjom.“ – rekao je nakon utakmice sa Bosnom šef Stručnog štaba NK „Čelik“ Ivo Ištuk.
SASTAV ČELIKA:
Luka Bilobrk
Kenan Nemeljaković
Bojan Puzigaća
Aladin Isaković
Denijal Rizvanović
Kenan Horić
Zoran Deket
Branislav Nikić
Aldin Šišić
Armin Kapetan
Ante Radić
Faris Efendić
Armin Duvnjak
Damir Šahinović
Bojan Marković
Goran Jurić
Muamer Salihbašić
Haris Dilaver
Jasmin Smriko
Nidal Ferhatović
Aldin Muslić
Ekipa Čelika će u Zavidovićima najvjerovatnije ostati do srijede (22.07.). Pripreme u ovom gradu trebale bi biti završene sa još jednom utakmicom u kojoj bi gost Čelika bila jedna premijerligaška ekipa. Narednog vikenda (25 i 26.07.) Čelik će nastupiti na memorijalnom turniru „Galib Mujičić“ u Vitezu.

REKONSTRUKCIJA STADIONA
Rekonstrukcija terena stadiona Bilino polje, koja je podrazumijevala ugradnju sistema za navodnjavanje, promjenu 300 m2 trave i izgradnju novog bunara je završena. Prema najavama investitora Općine Zenica i izvođača radova teren će u potpunosti biti spreman za utakmicu prvog kola Premijer lige BiH, koja će biti odigrana 01.08. između Čelika i Željezničara.
Izvođači radova na promjeni pokrova na zapadnoj tribini stadiona Bilino polje takođe su počeli sa aktivnostima. Očekuje se da će većina poslova na realizaciji ovog projekta biti završena do utakmice BiH – Turska. Uporedo se tim, biće završeni i radovi koji se odnose na sanaciju mokrih čvorova i klupa na tribinama.

Nema komentara: