22. 07. 2009.

ZAVRŠENE PRIPREME U ZAVIDOVIĆIMA


Nogometaši Čelika danas (22.07.) će završiti sedmodnevne pripreme u Zavidovićima. Ova faza pripremnog ciklusa Stručnom štabu koristila je za uvježbavanje ekipe, ali i za brušenje fizičke spremnosti igrača.
„Mislim da smo u minulih sedam dana uradili dobar posao. Naporno se radilo dva puta dnevno s ciljem postizanja što bolje pripremljenosti za predstojeću sezonu. Ekipa je uspješno savladala i ovu fazu priprema, a po povratku u Zenicu ćemo uz smanjenje intenziteta treninga radićemo na dodatnom uigravanju tima.“ - komentarisao je ovu fazu priprema šef Stručnog štaba NK Čelik Zenica Ivo Ištuk.
Bitno je navesti da su uslovi u kojima je boravila Čelikova ekspedicija u Zavidovićima bili dobri. Boravak je bio osiguran u Hotel Kristal, dok su treninzi obavljani na stadionu NK Krivaja. Domaćin, Uprava Hotela Kristal, juče je (utorak, 21.07.) za ekipu Čelika organizirala izlet u Kamenicu, a prigodnom druženju na ovom izletištu prisustvovali su i vlasnici preduzeća „Krivaja 1884“, načelnici Općina Zenica i Zavidovići Husejin Smajlović i Hakija Osmić, te članovi Upravnog odbora NK Čelik Zenica.

Nema komentara: