09. 07. 2009.

ZAVRŠAVA DRUGA FAZA PRIPREMA


Čelik je jučer (srijeda, 08.07.) na Kupresu odigrao test-utakmicu sa Olimpikom, koju je sarajevska ekipa rezultatom 2:0 rješila u svoju korist. Stručni štab NK “Čelik” ovom prilikom želio je provjeriti mogućnosti pojedinih nogometaša koji su već dvije sedmice u trenažnom procesu, te donijeti konačnu odluku o njihovom eventualnom angažmanu u klubu.
Gotovo svi nogometaši Čelika (izuzev Hinovića i Duvnjaka – bolestan, te Markovića i Nemeljakovića koji nisu bili u konkurenciji) dobili su priliku da igraju protiv Olimpika.
„Bila je to prva utakmica koji je Čelik odigrao protiv konkurenta koji ima približno iste kvalitete kao i mi. Igrali smo sa 50 posto snage, što i ne čudi jer smo ujutro odradili jak trening na Bilinom Polju. Nisam nezadovoljan, ali moglo je biti i bolje. Utakmica sa Olimpikom odigrana je u pravo vrijeme i sada sam potpuno siguran u to kojima će igračima biti ponuđen angažman u Čeliku.” – rekao je šef Stručnog štaba NK Čelik Zenica Ivo Ištuk.
Ekipa Čelika će sutra (petak, 10.07.) odigrati kontrolnu utakmicu sa Modričom u Modriči. U utorak, 14.07. Čelik je u Sanici, gdje će sa tamošnjim klubom Omladinac povodom obilježevanja 50 igranja nogometa u Sanici odigrati revijalnu utakmicu. Treća faza priprema, koja će biti organizirana van Zenice, počinje sredinom naredne sedmice.

Nema komentara: