10. 07. 2009.

NASTAVAK "SLUČAJA" ČOLIĆ


Protiv Elvira Čolića, koji se, nakon polugodišnje pozajmice, nije vratio iz mostarskog Veleža, trener Ivo Ištuk je već na početku priprema predao prijavu klubu, a sada odgovorni iz Čelika najavljuju da će ga suspendirati.
- Očito je da se Čolić ne namjerava vraćati, ali kako ima ugovor sa Čelikom, prinuđeni smo da ga suspendiramo. Ako, zaista, želi otići, zna se kakva je procedura za to. Moramo zaštiti svoj interes - kaže direktor Čelika Zaim Mujezinović.
Čolić je vezan za Čelik još jednu godinu, a prema našim saznanjima, riječ je o amaterskom ugovoru. On je trenutno na pripremama sa Veležom u Fojnici, a o cijelom slučaju u telefonskom razgovoru nam kaže:
Ne namjeravam se vraćati u Čelik, nema teorije o povratku, rekao je Elvir Čolić.Znam da imam još godinu ugovora sa Čelikom ali iz Veleža su mi rekli da će se u narednim danima sve dogovoriti sa Zeničanima tako da ne bi trebao biti kao posuđen nego kao formalno igrač Veleža.Velež naredne sezone može mnogo, želim biti dio tog tima, u protekloj polusezoni smo pokazali kvalitet, izborili smo opstanak iako smo bili u teškoj situaciji, međutim naredne sezone će biti druga priča. Nadam se dobrim rezultatima, sa ekipom Veleža, naravno.
Direktor Veleža Sedin Tanović tvrdi da su dva kluba postigla dogovor da će Čolić još jednu polusezonu igrati za "Rođene" kao posuđeni igrač Čelika.
- Uprave klubova su pronašle rješenje i ne znam zbog čega se Čelik odlučio na ovaj korak - kaže Tanović.

Nema komentara: