24. 08. 2009.

BOJKOT

Nogometni klub ČELIK nalazi se u dubokoj agoniji koja traje godinama. Klub sa jako bogatom tradicijom. Klub koji ima najbolju infrastrukturu u državi, najbolje uslove za treniranje, najveću armiju navijača. Klub iza kojeg stoji grad od preko 150.000 stanovnika u posljednjih 12 godina nije osvojio niti jedan trofej.

Stoga: Zaim Mujezinović, Mirnes Huseinagić, Jadranko Bajrić, Sead Preldžić, Muhamed Begagić, Mirsad Ibraković, Mirsad Pehadžić, Amir Džidić NAPOLJE IZ NAŠE SVETINJE ! ! !

Problem našeg društva jeste korumpiranost. To se najbolje može prikazati kroz dešavanja oko nogometnog kluba ČELIK. Naš klub ima blokiran račun preko pet godina pa se sve novčane transakcije obavljaju putem privatnih računa što predstavlja raj za mutne poslove i razne malverzacije. U posljednjih nekoliko godina naš tim je prodao mnoge igrače pa sve do najnovijeg primjera prodaje ili puštanja iz kluba mnogobrojnih prvotimaca poput Purića, Hadžića, Šabića, Jurčevića, Dure, Jančevskog i drugih. U svim slučajevima klub je na ime odšteta dobio velike novčane iznose. Za to vrijeme nije došlo niti jedno zvučno pojačanje koje bi moglo zamjeniti pomenute igrače, nego su dovodeni igrači upitnih kvaliteta koje niko drugi nije želio. Postavlja se pitanje gdje je taj novac od transfera završio?

Da li se njima plaćaju popravke vikendica, kupuju poslovni prostori, automobili članovima UO-a i njihovoj rodbini? Zenički ljubitelji nogometa ne pamte gori početak jedne sezone u Premijer ligi. Nakon četiri odigrana kola posljednji smo u prvenstvu sa samo jednim osvojenim bodom, dva poraza na Bilinom Polju.

Da li Vas je gospodo iz U.O. stid zbog ovoga? Da li vas je stid kako se ponašaju „igrači“ koji se na terenu šetaju i šepure a za to primaju, za naš životni standard veoma visoke plaće?

Da li vas je stid što mi navijači plaćamo karte da bi gledali takve manekene koji igraju za ČELIK? Da li vas je stid kada gledate ekipu koja tokom devedeset minuta susreta ne može prenijeti loptu na polovinu protivnika te napraviti poneku izglednu priliku?

„Upravni odbor je napravio lavovski posao kada je u pitanju stvaranje tima. Pokazat će se da su svi novi igrači pojačanja za klub“ – govorili su čelnici kluba u medijima pred početak prvenstva. Ako vi gospodo iz UO-a smatrate da ste odradili lavovski posao osvajanjem jednog boda, onda ste vi gospodo nesposobni da vodite klub!

Zašto ne podnesete kolektivnu ostavku?

Za rekonstrukciju stadiona uloženo je 1.000.000 KM sredstava iz budžeta Općine Zenica. Radi se o našim sredstvima to jest sredstvima poreznih obveznika grada Zenice. U koje svrhe su otišli ovi novci? Da li zamjena 5% travnjaka (300 m2) i skidanje krova koštaju milion maraka prosudite sami? Ostali novac ponovo će nestati velom tajne i završiti u nečijim džepovima. Prije nekoliko godina Čelik je imao svako kolo veću posjetu na Bilinom Polju u odnosu na zbir svih ostalih susreta istog kola. Danas ČELIK predstavlja samo tešku temu za razgovor o kriminalu i malverzacijama koje se dešavaju u klubu. Zapitate li se zbog čega je to tako? Pitate li se gdje su navijači? Zašto se sa Bilinog Polja tjeraju ljudi koji žele dobro klubu? Otjeran je Bekim Pašalić, jedan od najpozantijih BH menadžera koji ima svoje igrače od Brazila do Španije, a u klubu ostaje skaut Jadranko Bajrić koji traži “pojačanja” po okolnim selima. Dok od gore navedenih tražimo hitne ostavke i odstupanje sa svih funkcija koje obnašaju u NK ČELIK, od ostalih članova UO i Skupštine kluba

ZAHTIJEVAMO povećane napore usmjerene ka prevazilaženju krize u koju je naš klub dospio. Dosta nam je obećanja, ZAHTIJEVAMO rezultate. Do kada će te krivicu svaljivati na trenere i ponovo ih mijenjati? Otiđite već jednom Vi. Zašto svoje mjesto u UO nema niti jedan bivši igrač našega kluba: Hibić, Bolić, Brkić, Japaur…

Zbog gore navedenih razloga navijači Čelika i sva zenička sportska javnost zahtjeva ostavke cjelokupnog UO-a NK ČELIKa. Sve dok se to ne desi navijači ČELIKa bojkotovaće domaće susrete i svim dozvoljenih sredstvima ustajaće u borbi protiv rušitelja naše svetinje.

Nema komentara: