25. 08. 2009.

HUKIĆ I HRUSTANOVIĆ POMOĆNICI


Najlošiji prvenstveni start Čelika u posljednjih dvadeset godina i velika kriza koja se uvukla u redove zeničkog kluba, u njedjelju su koštali Ivu Ištuka, druge smjene sa mjesta šefa stručnog štaba ovog kluba u manje od godinu dana. Sastanku članova uprave koji su jednoglasno izglasali nepvjerenje Ištuku i imenovanje Omera Kopića za „spasitelja“, prethodio je novi, treći poraz Čelika i to od Slobode na Tušnju. Domaći su slavili 2:1, a opravdanje za novo posrtanje, dosadašnji trener i rukovodstvo Čelika tražili su tendecioznom suđenju Rusmira Mrkovića, kojem ovo nije prvi put da krade klub sa Bilinog polja. Kao što smo rekli, „vruć krompir“ bačen je u ruke Omeru Kopiću, treneru kojem je ovo četvrti put da preuzima „crveno – crne“. Rukovodstvo Čelika i samo na žestokom udaru navijača, nije imalo strpljenja, ni hrabrosti čekati predstojeću prvenstvenu pauzu kako bi analiziralo učinak stručnog štaba i nogometaša. Hitne promjene bile su nužne, pa će ekipu već za subotnju itekako važnu utakmicu protiv Modriča Maksime, pripremati Kopić i njegov pomoćnik, Nizah Hukić. Sa golmanima će i dalje raditi Nijaz Hrustanović.
„Nisam gledao prethodne četiri utakmice i ne znam kakav igrački kadar zatičem. Zato je tu moj saradnik, Hukić čije će mi informacije dobro doći. Sudeći prema rezultatima i informacijama koje sam dobio od prijatelja, ekipa se nalazi u teškoj krizi. Poziv iz Čelika u kojem sam stekao igračko, a kasnije i trenersko ime, nisam mogao odbiti. Ovo je moj klub, prema Čeliku i Zenici imam moralnu obavezu i dat ću sve od sebe da što prije pobjegnemo iz nezavidne situacije i da navijače vratimo na tribine“, kaže Kopić.
Vremena za promjene je vrlo malo, međutim novi – stari trener Čelika, uzda se da će navijači u presudnim trenucima igračima dati vjetar u leđa.
„Moramo mobilisati sve snage da pobijedimo Modriča Maksimu i na prvenstvenu pauzu odemo mirniji. U 14 dana imat ćemo dovoljno vremena da ekipu psihički i fizički oporavimo i da krenemo prema sredini tabele. Prvenstvo je tek počela, ima još dosta da se igra. Raspored nam istina nije naklonjen ali idemo od utakmice do utakmice i naravno u svakoj želimo pobjedu“, rekao nam je Omer Kopić.

Novo lice nogometnog hrama Rekonstrukcija stadiona Bilino polje ulazi u završnu fazu. Nakon što su uklonjene stare ploče, radnici zeničkog „Metalnog“ ovih dana privode kraju postavljanje novog limenog krova. U toku je i uređenje toaleta na svim tribinama, kao i zamjena polomljenih stolica. Zenički nogometni hram kako je i obećano, do kvalifikacione utakmice protiv Turske, 9. septembra, dobit će novo, ljepše lice.

Nema komentara: