25. 09. 2009.

NEMA PRENOSA SA KOŠEVA

Iako je bilo pranirano da u ovoj sedmici u direktnom prenosu gledaoci BHT1 prate susret Sarajevo – Čelik to se neće desiti, a po svemu sudeći kamere neće prenositi više nijedan susret sa Koševa.
Sedam kola Premijer lige BiH donijelo je sedam sedmica pakla za organizatore direktnih TV prenosa i pred njih postavilo sedam “betonskih zidova” oko stadiona domaćina koji su se svim silama i domišljatim izgovorima opirali da otvore kapije za kamere državne televizije. Do sada, na ovaj ili onaj način, šest od sedam zidova je srušeno, jedan je šutke preskočen, ali osmi zid je izdržao. To je onaj koji je postavljen oko stadiona Koševo sa kojeg je ovog vikenda trebao biti rađen direktan TV prenos utakmice Sarajevo – Čelik.
Nakon današnjih pregovora koje su sa čelnicima FK Sarajevo imali Irhad Kovačević, direktor agencije Euromedia koja je pokrenula i uz BHT1 realizirala pojekat “Derbi kola”, te Nihad Imamović ispred ASA grupacije koja je većinski vlasnik ove agecije, jasno je da sa Koševa u ovoj sezoni više neće biti TV prenosa, a da je FK Sarajevo ispao iz projekta.
“Neki klubovi bi željeli da biraju utakmice koje ćemo prenositi, tačnije da prenosimo samo njihove gostujuće utakmice, dok na svojim stadionima zatvaraju kapije za naše kamere.”, tvrdi Kovačević u razgovoru za SportSport.ba. “To je problem sa kojim se suočavamo još od prošle sezone i veliki kamen spoticanja u realizaciji ovog projekta.”

Nema komentara: