31. 10. 2009.

NK ČELIK - NK ŠIROKI BRIJEG 0:0

Zenica, Stadion Bilino polje, Gledatelja 1.000.
Sudac: Ljubiša Vrhovac (Laktaši).
ČELIK: Bilobrk, Jamak, Jackson, Puzigača, Jurić, Nemeljaković, Nikić, Imamović, Isaković, Šabić, Karić (od 58. Dilaver). Trener:Omer Kopić.
ŠIROKI BRIJEG: Bandović, Souza, Barišić, Wagner, Martinović, Ćutuk, Šilić (od 90. Gonzalo), Varea (od 90. Pinjuh), Topić, Ivanković, Mišić (od 75. Križanović). Trener: Toni Karačić.

Po hladnom vremenu u okviru 12. kola Premijer lige BiH Čelik je ugostio Široki Brijeg.
Zahvaljujući sucu Vrhovcu utakmica je završena bez golova. Prvi dio utakmice protekao je u boljoj igri Čelika koji je igrao dobro u sredini terena i u nekoliko navrata opasno ugrozio gol Bandovića.Najbolju priliku domaćin je imao nakon prekida kada Šabić odlično ubacuje u kazneni prostor gostiju, lopta prolazi snop igrača i Bandović je krajnjim naporom zaustavlja, a odbijenu loptu Nikić odlično upućuje ka mreži no vratar gostiju uz pomoć stative izbacuje loptu u korner.Gosti su jedini put zaprijetili preko Šilića koji iz slobodnjaka sa 20-ak metara odlično cilja, ali Bilobrk fantastično interveniše. Već u prvom dijelu sudac Vrhovac iskazao se sa sjeckanjem igre pa je na njegovo suđenje reagovao pomoćni trener Hukić koji je poslan u svlačionicu.

Bolja igra i stalni napadi Čelika i u drugom dijelu su bili konstanta. Bilježimo dobre pokušaje Puzigače i Nikića, ali Bandović je izuzetno raspoložen. U 65. minuti Šabić odlično šutira iz slobodnjaka, ali Bandović vrhovima prstiju skreće loptu u vratnicu, a odbijenu loptu Jackson ne uspijeva sa par metara ugurati u mrežu.I nakon toga redaju se prilike ali šutevi Dilavera i Puzigače ne pronalaze put u mrežu. Velika gužva stvorila se u 80. minuti kada je Ivanković simulirao prekršaj za najstrožu kaznu nakon čega se stvorila velika gužva koja je rezultirala isključenjem Jamaka i Ivankovića . Nedugo potom ponovo su se strasti uzburkale jer je na nekoliko odluka glavnog suca reagovala klupa Čelika. Crveni karton je zbog prigovora dobio i Omer Kopić.

Nema komentara: