13. 10. 2009.

OTKAZ ZA TROJICU IGRAČA

Uprava NK Čelik raskinula je saradnju sa trojicom igrača: Danijelom Rizvanovićem, Ilijom Stojanovom i Muamerom Salihbašićem. Dok ne nađu novi klub, oni mogu trenirati sa ostatkom ekipe. Na žalost zbog povreda, za duže vrijeme su izgubljeni Zoran Deket i povratnik na Bilino polje, Almir Hasanović. Rekonvalescenti, Jasmin Smriko i Adnan Zahirović sve bolje podnose napore, međutim trener Omer Kopić u ponedjeljak nam je rekao, da sa njima ne želi da žuri, kako bi se što bolje oporavili.
„Ne mogu ja bilo što da prigovorim ovim momcima. Oni maksimalno dobro rade na treninzima, primjereno se ponašaju... Činimo što je u našem domenu da što spremniji dočekamo finiš jesenje polusezone. Očekuju nas velika iskušenja, teško je stanje ali dat ćemo sve od sebe kako bi zimske pauze bar dobili tri domaće utakmice. Treba učiniti sve kako bi pauzu dočekali sa više bodova da uz kvalitetna igračka pojačanja u proljeće lakše dođemo do cilja, a on je opstanak“, kaže Omer Kopić, trener Čelika.
„Crveno – crni“ će danas (utorak) u Banovićima igrati kontrolnu utakmicu protiv Budućnosti, na kojoj će stručni štab dati priliku igračima koji bi trebali nastupiti u subotnjem susretu protiv Leotara u Trebinju.

Nema komentara: