05. 10. 2009.

ROBIJAŠI ODALI POČAST VEDRANU PULJIĆU


Članovi udruženja građana ''Robijaši'' danas su u popodnevnim satima ulicama Zenice mirnim mimohodom odali počast ubijenom navijaču Sarajeva Vedranu Puljiću i protestvovali protiv sve većeg nasilja na sportskim manifestacijama i terenima.
Na okupljanju su se u Turskom parku 'robijašima' priključili i brojni građani, koji su zatim zajedno prošli Bulevarom do stadiona, gdje su se nakon kraćeg zadržavanje se mirno razišli. Zatraženo je da se što prije otkriju krivci za smrt 24-godišnjeg Vedrana Puljića, ranjavanje i ozlijeđivnje većeg broja građana, navijača i policijaca.
''Danas smo se okupili zbog tragičnog dešavanja u Širokom Brijegu, gdje je smrtno stradao navijač Sarajeva Vedran Puljić, i mi smo izašli da mu odamo počast, i njemu i svim nastradalima u Širokom Brijegu, znači navijačima Sarajeva. Odlučili smo da zajedno sa kolegama iz Mostara, Tuzle, Sarajeva pridružimo na prosvjedima i tražimo da se pronađu počinioci ovog događaja, da se suspenduju i uklone svi odgovorni, počev od navijača i policije, koja nije odradila svoj posao profesionalno, onako kako je trebalo da odradi'', rekao je vođa 'robijaša' Šaban Aganović, nakon protesta u Zenici.

Nema komentara: