03. 11. 2009.

Policija sa zgrada sklanjala transparente

Široki Brijeg u subotu je odnio bod sa Bilinog polja, čime je Čelik još više gurnuo prema dnu tabele. “Crveno – crnim” je ovo 11. izgubljeni bod ove jeseni na nikad ljepšem, ali i nikad tužnijem i praznijem Bilinom polju. Nakon Željezničara, Borca i Olimpika, koji su ove jeseni maksimalno iskoristili zeničku rasprodaju bodova i ugleda, Široki Brijeg je dobio samo jedan bod. Da su igrali hrabrije, gosti su mogli i do cijelog plijena. Ovako, Čeliku je ostao bod, dovoljan da se bar do naredne subote ime ovog kluba ne nađe na samom dnu tabele. Da se utakmica igrala i 180 minuta, Čelik, koji je najbolju priliku imao preko Nermina Šabića, kada je zatresao prečku iz slobodnjaka, teško da bi došao do pobjede.

“Nemam šta da zamjerim igračima. Dali su sve od sebe, ovaj tim teško može bolje. Ono malo prilika što smo stvorili nismo pospremili u mrežu gostiju. Problem nam je ralizacija. Pobjedit se ne može bez postignutog gola. Uz sve to, nismo imali ni sreće, pogodili smo prečku, fulali sa peterca », kaže vidno razočarani Omer Kopić, trener Čelika.

Nervoza ili bolje rečeno, strah, itekako se uvukao u glave Čelikovih igrača, trenera… U subotu su « pukli» treneri. Prvo je isključen pomoćni, Nizah Hukić, a zatim u finišu, zbog pokušaja da dođe u bliski susret sa sudijom Ljubišom Vrhovcem, na hlađenje je morao i prvi trener Kopić.

« U Mostaru i Trebinju poništeni su nam regularni golovi, a nama se kod kuće svira svaki kontakt sa protivničkim igračem. Nisam naivan, vidim šta se radi…Ali na žalost, i to je odraz stanja u ekipi, klubu » kaže Kopić.

Sudeći po odlučnošću sa kojom čuvaju svoje pozicije u klubu, čelnici Čelika, koji su zajedno sa Ivom Ištukom ljetos «sastavili» tim za Prvu federalnu ligu, ne haju puno za katastrofalno stanje u ekipi i navijački bojkot. U subotu su čak zloupotrijebili i policijske službenike, koje su angažovali da sa okolnih stambenih zgrada skidaju transparente na kojima, eto piše – UPRAVA NAPOLJE.
U najmanju ruku čudi reakcija policajaca, koji bi kako su krenuli, mogli početi i sa čišćenjem zeničkih fasada koje su preplavljene istim natpisima, kojim se traži odlazak ljudi koji su ljetos na zaprepaštenje svih koji vole Čelik, vratili čovjeka kojeg su prethodno smijenili i aminovali njegove « antinogometne mjere » !

Nema komentara: