29. 11. 2009.

PORAZ ZA KRAJ (Slavija-Čelik 1:0)

Strijelci: 1:0 Stanić (77), stadion: SRC ’’Slavija’’, gledalaca: 300, sudija: Novo Panić (Doboj), pomoćnici: Almir Čišić (Mostar) i Željko Marić (Doboj), delegat: Medžid Gvozden (Sarajevo), žuti kartoni: Baković (Slavija), Nemeljaković (Čelik).

SLAVIJA: Lučić, Papaz, Benović, Simić, I.Radovanović (od 46. Stanić), Arsenijević, Šćepanovoć (od 90. Milinković), Todorović (od 68. Đermanović), Baković, Stanković, Jovanović. Trener: Milomir Odović.
ČELIK: Bilobrk, Džekson Karić, Dilaver, Jamak (od 76. Isaković), Kapetan, Nemeljaković (od 61. Zahirović), Vidović, Puzigaća, Imamović, Marković. Trener: Omer Kopić.

Nogometaši Čelika poraženi su u zadnjem kolu od ekipe Slavije sa minimalnih 1:0.
Slavija je krenula otvoreno od prve minute, a sreća je bila saveznik gostujućeg tima u 6. minuti kada je Vučina Šćepanović je uputio odličan šut, ali je stativa zaustavila loptu. Tri minute kasnije šut mladog Todorovića završio je za malo pored stative. Nova šansa za Slaviju desila se u 11. minuti. Branko Baković je gađao glavom, ali pored gola. Nakon perioda mirne igre, Todorović je u 35. minuti izmamio nove aplauze s tribina. Vezista Slavije je uputio oštar udarac u donji lijevi ugao Bilobrkovog, a gostujući čuvar mreže krajnjim naporima sačuvao mrežu. Najbolju priliku prokockao je Arsenijević u 38. minuti. Odličnoo je prihvatio loptu na desetak metara od gola, ali je šutirao ravno u Bilobrka. Iako su domaći imali terensku inicijativu i stvarali šanse, mreže su mirovale u prvih 45 minuta.Slavija je agresivno ušla i u nastavak utakmice, a ono što je Bilobrk odbranio u 51. minuti rijetko se viđa na fudbalskim terenima. Todorović je zahvatio loptu na par metara od gola, a golman Čelika nevjerovatnom intervencijom odbrani njegov šut. Sreća je bila na strani gostiju i tri minute kasnije. Šćepanović je šutirao iskosa sa desne strane, lopta je prošla Bilobrka, ali je na putu do mreže pogodila napadača Slavije Branka Bakovića. Čelik je prvi put zaprijetio u 55. minuti kada je Lučić zaustavio udarac Džeksona. Domaći su iz minute u minut sve više stezali obruč oko gostujućeg šesnaesterca, a dobru priliku propustio je Šćepanović u 75. minuti kada je glavom poslao loptu pored stative. Ofanziva ’’sokolova’’ je krunisana u 77. minuti kada je Zvjezdan Stanić milimetarski preciznim udarcem sa sedamnaest metara pogodio donji desni ugao Bilobrkovog gola.

Nema komentara: