23. 11. 2009.

UVJERLJIVA POBJEDA PROTIV ZRINJSKOG



Nogometaši Čelika napravili su veliki preokret I u 14. kolu danas na Bilinom polju savladali Zrinjski sa 4:1. Iako su gosti vodili već od treće minute,Čelik je odličnom igrom zasluženo došao do velika tri boda.
Hladni tuš za sve Zeničane već u 3. minuti kada je Vernes Selimović pogodio za Zrinjski nakon ofsajd situacije . U 25. minuti Branislav Nikić dobro je ubacio sa desne strane a Puzigaća najviše skočio u prostoru ispred Melhera i poravnao na 1:1. Dobru priliku Puzigaća je imao minut kansije, kada je iz slobodnog udarca sa nekih 19 metara lotpu poslao tik uz stativu Melhera. Do kraja prvog dijela vrijedi istkanuti priliku Kapetana koji je glavom loptu plasirao pored gola Zrinjskog i nesretnu povredu kapitena Čelika Almira Hasanovića, koji je vozilom hitne pomoći prebačen u kantonalnu Bolnicu.

Kada se čekao posljednji sučev zvižduk i put u svlačionicu, Jackson donosi preokret domaćem timu. Puzigaća ga je prethodno lijepo uposlio sa lijeve strane. U nastavku potpuno je opao tempo igre, ali ipak to je bilo dovoljno igračima Čelika da postignu još dva gola i riješe pitanje pobjednika. Najprije je u 71. minuti danas izvrsni Nikić preciznim udarcem pogodio za 3:1. Melher je pogriješio, ostao ležati na zemlji, a Nikić prebacio jednog od odbrambenih igrača Zrinjskog koji se vraćao na prazan gol. Minut ranije Jurić je zaradio crveni karton kod domaćih.

U zadnjim sekundama Vidović pogađa za konačnih 4:1.

Nema komentara: