29. 12. 2009.

Stigli Krajišnik i Sadiković, odlazi Vidović, Puzigaća, Deket...

Kako bi napravili tim koji će lakše (i jeftinije) u proljetnih 15 utakmica sakupiti bodove potrebne za opstanak u Premijer ligi BiH, Čelikov sportski direktor Nermin Šabić i šef stručnog štaba Omer Kopić posljednjih nekoliko dana proveli su analizirajući jesenji učinak svakog nogometaša.

„Teška je finansijska kriza, a i jesenji učinak je blijed, pa smo sa nekim igračima pokušali i na kraju postigli dogovor oko korekcije ugovora. Ne smijemo napraviti greške koje su se desile ljetos. Prvo moramo pronaći adekvatna pojačanja, pa tek onda praviti čistku u našim redovima“, kaže Šabić.

Prva dvojica igrača koji su stigli na Bilino polje su Dženan Krajišnik i Elvis Sadiković, dojučerašnji odbrambeni igrači Zvijezde, odnosno SAŠK Napretka. Rajko Vidović, jesenas najbolji strijelac Čelika, dobio je saglasnost uprave da uz određeno obeštećenje karijeru može nastaviti u Vijetnamu. Osim Phila Jacksona, koji je od ranije na prodaju, čelnici kluba odlučili su prodati Bojana Puzigaću i Zorana Deketa koji su u Zenici proveli tek pola godine.

„Postigli smo dogovor sa Almirom Hasanovićem i Arminom Imamovićem koji će potpisati nove dvogodišnje ugovore. Razgovarali smo i sa Jasminom Smrikom, koji je još uvijek junior i sa kojim želimo potpisati trogodišnji ugovor“, rekao nam je Edin Beganović, potpredsjednik Čelika.

„Crveno – crni“ će pripreme za drugi dio prvenstva početi 7. januara. Završnu fazu priprema Čelik će obaviti u Istri, gdje se trenutno u izvidnici nalaze trener Kopić, sportski direktor Šabić i direktor kluba, Zaim Mujezinović.

Nema komentara: