02. 01. 2010.

Džidić odstupio sa pozicije člana UO

NK Čelik je organizovao novogodišnji prijem za novinare . Predsjednik kluba Mirsad Čizmo prisutnim predstavnicima medija zahvalio se na saradnji tokom 2009. godine i poželio da ona bude produktivna i u narednoj 2010. godini.
Strategija je prije svega stabilizacija kluba u svim segmentima i nadamo se da ćete nam u tom dijelu pružiti podršku. Svima nam je želja da Čelik bude stabilan klub a potom i uspješan . Dakle, prioritet je da se reorganizujemo u svim elementima a naravno,u skladu sa svojim mogućnostima i adekvatno igrački konsolidujemo kako bismo seniorski tim pomaknuli nekoliko stepenica naprijed, istakao je predsjednik Čizmo.

Džidić odstupio sa pozicije člana UO

Kada su u pitanju odnosi sa medijima g-din Čizmo je istaknuo da je dosadašnji član UO Amir Džidić,zadužen za medije, dao ostavku zbog zdravstvenih razloga , te da će u narednom periodu sagledavši realne mogućnosti kluba i najbolje načine komuniciranja , UO definisati strategiju i načine buduće saradnje sa medijima.To će biti jedna od tema narednog sastanka UO (04.januara 2010.) na kojem će se razmatrati i prijedlozi struke kluba oko konkretnih igračkih rješenja : sporazumni raskid sa Puzigačom i angažman Krajišnika i Sadikovića na poziciji lijevog bočnog , sporazumni raskid ugovora sa Deketom uz njegov vlasiti izbor destinacije za nastavak karijere , status odnosno visina eventualnoig obeštećenja za Vidovića ali samo pod uslovom iznalaženja adekvatne zamjene na toj poziciji ...
Menadžement kluba je proteklog perioda bio fokusiran i na pronalaženje najoptimalnije lokacije za izvođenje finalnog dijela priprema za nastavak prvenstva. Stoga je početkom ove sedmice stručni tim na čelu sa Nerminom Šabićem obišao sve lokacije u Istri za koje se smatralo da imaju potrebne uslove za rad.Na osnovu viđenog sportski direktor će Upravnom odboru predložiti da se dio priprema obavi u Puli gdje bi se boravilo u hotelu Pula a treniralo i igralo na terenima u gradu.Jedan od pozitivnih elemenata je i činjenica da su već Sarajevo i Šibenik za svoju destinaciju odabrali Pulu pa bi Čelik tokom priprema imao i adekvatne protivnike. Konačnu odluku donijeće UO na sjednici u ponedjeljak – 04. januara 2010. godine.

Nema komentara: