12. 01. 2010.

U bitku za opstanak sa skromnim igračkim kadrom

Ako je suditi po igračkom kadru kojim na početku priprema raspolaže stručni štab Čelika, „crveno – crnim“ u nastavku prvenstvene sezone neće biti lako osigurati opstanak u Premijer ligi BiH. Svega par dokazanih igrača koji su trenutno na raspolaganju treneru Omeru Kopiću, nedovoljno je za ozbiljan posao kakav Čelik očekuje ovog proljeća, stoga treba vjerovati u obećanja da će klub angažovati kvalitetna igračka pojačanja.
„Trebaju nam jedan vrstan centralni vezni igrač, sada jedan, a možda i dva klasična napadača. Odbrana je uglavnom popunjena“, kaže trener Kopić.
Bilino polje su proteklih dana napustili Zoran Deket, Bojan Puzigaća (vratio se u Borac), Rajko Vidović (Vijetnam), a na izlaznim vratima su i Fil Džekson, Bojan Marković i Mahir Karić. Džekson se u nedjelju priključio pripremama, ali za njegove usluge zainteresovan je jedan turski klub i uprava bi rado da zaradi koju devizu na ovom, za naše uslove, izuzetno dobro plaćenom igraču. Marković i Karić nalaze se u Rusiji, odnosno negdje u Skandinaviji, gdje uz odobrenje kluba, pokušavaju dogovoriti angažmane. Sportski direktor Nermin Šabić i predsjednik, Mirsad Čizmo, u svome obraćanju igračima, obećali su redovnu isplatu plata, najkasnije do 10. u mjesecu. „Vjerujemo da ste svi svjesni da je pred nama mukotrpnih pet – šest mjeseci u kojim svaki od nas mora dati maksimum da ostvarimo cilj, izborimo opstanak u Premijer ligi BiH. Od iskusnijih igrača očekujemo da stvore kvalitetnu atmosferu i budu na čelu“, dojučerašnjim saigračima rekao je sportski direktor Šabić.
Od novih lica u Čelikovoj opremi, za sada su samo dva lijeva bočna igrača: Elvis Sadiković i Dženan Krajišnik. Iz gračaničkog Bratstva vratio se bivši junior Čelika, Kenan Stupar, koji će pokušati da se nametne stručnom štabu.
„Očekuje nas težak zadatak. Sve ekipe su se pojačale, ali vjerujem da ćemo mukotrpnim radom, kao i uvijek, nadomjestiti određene nedostatke i spremno dočekati nastavak sezone. Nadam se da ćemo imati i potrebnu podršku naših navijača“, kaže Kopić.
Do 5. februara kada će Čelikova ekspedicija koju će brojati najviše 24 člana, otputovati na desetodnevne pripreme u Pulu, ekipa će trenirati na atletskom stadionu Kamberovića polje i u Gradskoj areni.

Treninzima trenutno prisustvuje 25 nogometaša: Luka Bilobrk, Faris Efendić i Salih Hinović (golmani), Kenan Nemeljaković, Damir Šahinović, Elvis Sadiković, Dženan Krajišnik (bočni), Almir Imamović, Armin Imamović, Ajdin Muslić (stoperi), Adnan Zahirović, Branislav Nikić, Goran Jurić, Armin Kapetan, Kenan Stupar, Nermin Jamak, Kenan Horić, Aldin Šišić, Armin Duvnjak (vezni), Fil Džekson, Aladin Isaković, Jasmin Smriko, Ante Radić, Haris Dilaver, Elman Muratović (napadači).

Nema komentara: