15. 02. 2010.

JUNIORI ČELIKA U WOLFSBURGU ??

Našim reprezentativcima Edinu Džeki i Zvjezdanu Misimoviću, u gradu Volkswagena bi se od ljeta trebala pridružiti dva mlada nogometaša iz Bosne i Hercegovine.
Naime, riječ je o o izuzetno talentiranim juniorima zeničkog Čelika, Denisu Bošnjaku i Anelu Dediću koji su prije nekoliko dana boravili na probi u Wolfsburgu, koja je trajala dvadesetak dana. Nakon probe uprava Wolfsburga je istakla zadovljostvo prikazanim, te će po svemu sudeći od ljeta ove godine, ova dva bh nogometaša, otići u Vučiji grad, gdje bi trebali igrati za Wolfsburgov drugi tim.Obojica su rođeni 1991. godine, Denis igra na poziciji lijevog veznog, dok je Anelova pozicijia, zadnji vezni. Vrijedi napomenuti da je Denis prošle godine svome timu, Čeliku pobjednosim golom u finalu protiv Sarajeva, donio titulu državnog prvaka. Isto tako Bošnjak je trenutno vodeći strijelac juniorske lige BiH.
- Proveli smo dvadesetak dana u internatu Wolfsburga i zadovoljili smo trenere i menađment kluba. Ostalo je još samo da se dogovorimo o uslovima i ako sve prođe kako treba, na ljeto prelazimo u Wolfsburg. U Wolfsburgu smo lijepo dočekani i uslovi su bili na zadovoljavajućem nivou, pogotovo stoga što su naši reprezentativci Džeko i Misimović, pravi heroji u tome gradiću, otkriva nam Denis.
Denis je počeo trenirati nogomet od svoje sedme godine, te je prošao sve mlađe kategorije zeničkog Čelika. Može igrati na više pozicija, ali najbolje se snalazi na poziciji lijevog veznjaka.
- Najviše igram na poziciji lijevog veznog, a po potrebi mogu igrati i na poziciji zadnjeg veznog ili bočnog, sve zavisi od trenera. Trenutno treniram sa prvim timom Čelika, u kome sam prošao sve mlađe selekcije. Čekam rasplet situacije oko prelaska u Wolfsburg i nadam se najboljem za mene i mog kolegu Anela, govori Denis.

Nema komentara: