23. 02. 2010.

NA GRBAVICU BEZ DURE

Nogometaši Čelika posljednji vikend pred nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH proveli su u Orašju. U četiri dana, „crveno – crni“ su odigrali dvije kontrolne utakmice u kojim su pobijedili Bratstvo (1:0 Isaković), te remizirali sa Omladincem (2:2, Marković i Kapetan). „Zadovoljan sam urađenim u pripremnom periodu. Odigrali smo dovoljno utakmica, ekipa je fizički dobro pripremljena, raduje me atmosfera u ekipi, kao i pristup radu.
Osim toga klub je u organizacionom smislu mnogo jači. Tu su sada i naši najvatreniji navijači čija će nam podrška mnogo značiti“, kaže Omer Kopić, trener Čelika.
Sa 15 osvojenih jesenjih bodova, Čelik je u grupi ugroženih timova.
„Pokušat ćemo što prije osigurati dovoljan broj bodova koji nam garantuju opstanak i miran finiš u kojem nećemo zavisiti od drugih. Svaka utakmica donosi tri boda i nije tačno da na gostovanjima nemamo što da izgubimo. I na Grbavicu u subotu idemo da se nadigravamo i pokušamo osvojiti bod ili tri“, rekao nam je trener Kopić koji protiv Željezničara zbog tri žuta kartona neće moći da računa na Samira Duru.
Saga oko odlaska Fila Džeksona iz Čelika završena je prošle sedmice, kada je kolumbijski napadač odletio za Kinu.

Nema komentara: