25. 02. 2010.

NOVOSTI U NK ČELIK

Nogometaši i stručno rukovodstvo NK „Čelik” intenzivno se pripremaju za nastavak prvenstva u Premijer ligi. Prema riječima šefa Stručnog štaba Omera Kopića svi fudbaleri koji će u subotu, u 17,30 sati istrčati na stadion u Dolini ćupova su zdravi i spremni da se u punom kapacitetu suprotstave starom rivalu i dužniku iz prvog kola ovogodišnje sezone.

Nakon treninga u petak ekipa će se uputiti u karantin odakle će se pred samu utakmicu uputiti na stadion Grbavica. Utakmica počinje u noćnom terminu u 17,30 sati, a pravdu će dijeliti sudijska četvorka na čelu sa Edinom Golačem iz Banovića. Njegovi asistenti će biti Zlatan Bečirović iz Srebrenika i Zikret Kuljaninović iz Banovića, četvrti sudija će biti Eldis Prošić iz Cazina, a kontrolor suđenja Dragan Marić iz Srbca, dok će delegat Nogometnog saveza biti Viktor Malenica iz Kreševa.

Dolazak na stadion Grbavica nakon duže apstinencije u broju od nekoliko stotina su najavili i najvjerniji navijači „Robijaši” što će zasigurno biti dodatni motiv našim igračima da na stadionu Grbavica daju maksimum svojih mogućnosti i isti napuste uzdignutih glava.

U klub su stigli: Samir Duro (Šibenik, Hrvatska), Dario Purić (Liberec, Češka), Elvis Sadiković i Emir Obuća (SAŠK Napredak), Dženan Krajišnik (Zvijezda), Kenan Stupar (Bratstvo, Gračanica), Amel Pjanić (Željezničar, Sarajevo), Senad Tabaković (Travnik),dok je list igrača koji su napustili Bilino polje puno veća,a to su Rajko Vidović (Song Lam Nge An, Vijetnam), Bojan Puzigaća (Borac, Banja Luka), Zoran Deket (?), Faris Efendić (Norveška), Mahir Karić (?), Damir Šahinović (?), Elman Muratović (Vitez), Ajdin Musić (Žepče), Armin Duvnjak (?), Muamer Salihbašić (?), Denijal Rizvanović (?), Ilija Stojanov (?), Sedin Zatagić (Travnik).

Nema komentara: