18. 04. 2010.

DERBI BEZ GOLOVA (Čelik-Sarajevo 0:0)

Stadion Bilino polje. Gledalaca: 9.000. Sudija: Mirko Buljan.
Žuti kartoni: Marković (Čelik), Dudo (Sarajevo).
ČELIK: Bjelobrk, Kapetan, Obuća, Jamak (od 46. Dilaver), Marković, Purić, Hasanović, Zahirović, Sadiković, Jurić, Duro (od 63. Isaković).
SARAJEVO: Alaim, Rizvanović, Belošević, Džakmić, Dudo (od 85. Torlak), Maksumić, Ihtijarević (od 70. Hamzagić), Muminović, Jahović (od 46. Alen Škoro), An. Škoro, Hadžić.

Čelik i Sarajevo odigrali su meč bez golova, mada je bilo šansi sa obje strane. Tresao se samo okvir gola. S ovim bodom više zadovoljni mogu biti gosti, koji su nakon dužeg vremena odnijeli bod sa strane.U prvom poluvremenu vrijedne pažnje su bile dvije prilike. Prvo je Obućin šut makazicama zaustavio Alaim, da bi u 43. minuti Kapetan pogodio stativu nakon što je lažnjakom izbacio Dudu.Početkom drugog dijela, u 51. minuti ponovo je Kapetan bio u prilici ali se spetljao na samo tri metra od gola. Da Kapetan nije imao svoj pokazalo se u 58. Minuti kada nakon centaršuta Dure njegov uz pomoć stative brani Alaim. I gosti su pogodili okvir gola domaćina. To se desilo u 61. minuti, kada je Hadžić uposlio Alena Škoru čiji je udarac zaustavila stativa, a tamo je skrenuo Bilobrk. Domaći nisu imali sreće ni u 81. kada je Isakovićev šut zaustavila prečka i stativa. Do kraja su gosti propustili još jednu šansu i to u 87. ali je Hadžić bio neprecizan sa nekih 13 metara

Nema komentara: