29. 04. 2010.

SUTRA U 17h PROTIV TRAVNIKA

Utakmica “visokog rizika” po ocjeni Nogometnog Saveza - Šta kaže Selimović a šta očekuju u redovima Čelika - Izvještaj sa obje press konferencije - Podsjećanje na posljendju utakmicu odigranu na Piroti Komšijski derbi između Travnika i Čelika uvijek je pobuđivao ogromnu pažnju ljubitelja nogometa iz Srednje Bosne . Tako je i ovaj put jer nakon neuspjeha protiv Leotara oba tima se ponovo nalaze u opasnoj zoni koja vodi u niži rang takmičenja Organizacione pripreme otežava činjenica da na upit Travnika iz Zenice još uvijek nije stigao odgovor hoće li i koliko navijača Čelika pohoditi Pirotu , naglašava Smail Hodžić sekretar Travnika .

TRAVNIK:"Zanima nas samo pobjeda"

Travnik će protiv Čelika nastupiti bez suspendovanih Sarajčića i Šiljka , te povrijeđenog Brkića . Kada se zna da je igrački fond ionako limitiran , sigurno je da izostanak trojca koji djeluje u sredini terena stvara glavobolju treneru Selimoviću.
„ Koga nema bez njega se mora i može . Igraće najspremniji a vjerujem ako pokažemo igru iz Banja Luke da možemo doći do pobjede koja nam donosi gotovo siguran ostanak u Premijer ligi , „ naglašava Nedžad Selimović . Kapiten Elvedin Varupa pozvao je navijače Travnika da u što većem broju dođu na Pirotu kako bi pomogli u ostvarenju važne pobjede jer nakon dva domaća „kiksa” nema prostora za treći .Prvi strijelac Fedja Dudić ponovo obećava dobru igru i pogodak .
Vjerovatni sastav : Nurković – Terzić , Varupa , Helvida , Ribić – Badrov , Pranjković , Ćurić , Erić – Dudić , Fajić .
ČELIK:"I bod bi zadovoljio ambicije"
Zbog izgubljenih bodova u susretu sa Leotarom narednih pet utakmica do kraja lige / u gostima sa Travnikom, Širokim, Zrinjskim i kod kuče sa Zvijezdom i Slavijom / biće “kvalifikacijske“ za ekipu Čelika. Prva u nizu veoma važnih je i komšijski derbi na Piroti sa ekipom Travnika. Četiri utakmice bez pobjede i postignutog pogotka razlog su poljuljanog samopouzdanja kod nogometaša s Bilinog polja.
„Radimo sve da ohladimo glave, da vratimo mir u ekipu. Nemoguće je da smo preko noći zaboravili igrati i postizati pogotke. Do subote smo odlično igrali i stvarali prilike.... Travnik bi trebao biti prekretnica.“, izjavio je na današnjoj press konferenciji Nizah Hukić, pomoćni trener Čelika.„Svjesni smo da nas čeka motiviran domaćin i veoma težak posao ali naš cilj je pobjeda kojom bi osigurali ostanak. Svakako da bi i bod zadovoljio ambicije i vjerujem da uz podršku naših vatrenih navijača na Piroti nećemo izgubiti.“, optimista je golman Luka Bilobrk.Zbog tri žuta kartona protiv Travnika u timu neće biti Adnana Zahirovića, Kenana Nemeljakovića i Armina Kapetana, dok je zbog povrede skočnog zgloba upitan nastup Aladina Isakovića.
Prema najavama Čelik bi na Piroti susret mogao započeti u sastavu: Bilobrk, Sadiković, Krajišnik, Marković, Hasanović, Jurić, Duro, Purić, Jamak, Dilaver, Obuća.
Utakmica 26. kola Premijer lige Travnik - Čelik igra se sutra 30.4.2010. godine sa početkom u 17 sati. Glavni sudija meča je Drago Tabak iz Tomislavgrada. Pomoćnici su: Tihomir Sučić - Livno, Jasmin Smajić - Tuzla i Semir Kaplan - Stolac. Delegat je Mersim Mešić iz Gradačca, a kontrolor suđenja: Salih Hasukić - Gradačac.

Nema komentara: