08. 07. 2008.

DARIO PURIĆ NOVO POJAČANJE ?


Nakon angažovanja trojice pojačanja: golmana Tripića i dvojice nogometaša Kapetana i Čolića, uprava zeničkog premijer ligaša u potrazi je za novim igračima. Bivši član Mlade reprezentacije BiH i Modriče, Dario Purić, mogao bi uskoro obući crveno crni dres. Purić je jućer stigao na Bilino polje i priključio se pripremama. Purić ima ugovor sa OFK Beogradom i narednih dana ukoliko želi ostati u Čeliku, mora obezbjediti čiste papire.

Purić je inače po vokaciji vezni igrač,a karijeru je započeo u FK Modriča gdje je igrao sve do sezone 2006/07. Nakon toga prešao je u srpskog prvoligaša OFK Beograd. Iako je još uvijek pod ugovorom sa ovim srpskim klubom u prošloj sezoni nastupao je za prvaka Modriču kao pozajmljeni igrač.


Pored Darija Purića koji već trenira sa ekipom Čelika još jedan bivši igrač Modriče mogao bi doći na Bilino Polje. Radi se o štoperu Jadranku Bogičeviću. Ovaj igrač rođen je 11.03.1983. godine u Vlasenici. Još uvijek je pod ugovorom sa aktuelnim prvakom države. Modriča ne želi pustiti Bogičevića, ali ni mi nećemo odustati. Predstoji nam još jedna runda pregovora - izjavio je Mujezinović.

Nema komentara: