11. 07. 2009.

IŠTUK SMANJIO SPISAK IGRAČA

Trener Čelika Ivo Ištuk odlučio je i prije test-utakmice u Modriči da skrati spisak nogometaša na koje računa za narednu sezonu, ali je, također, istakao da i dalje traga za pojačanjima na obje bekovske pozicije i na desnom krilu. Ištuk ne bi imao ništa protiv da dobije i još jednog stopera te rezervnog golmana.
- Od novajlija, koji su proteklih dana trenirali sa nama, odlučio sam zadržati Deketa, Stojanova, Šahinovića, Ferhatovića i Isakovića, dok smo se zahvalili Radojičiću, Krdžaliću i Zatagiću - kaže Ištuk te napominje da će Babić iz Borca dobiti još jednu šansu.Hatkić je, također, bio u Ištukovim planovima, ali se on odlučio vratiti u Istru i igrati za Medulin. Na probu je došao stoper Denijal Rizvanović (25 godina) iz švicarske Druge lige, a nakon oporavka od povrede mišića, novu priliku za dokazivanje dobit će i Elman Muratović, koji se u matični Čelik želi vratiti iz zavidovićke Krivaje.
Brazilac Žunior Lopez (Junior Lopes), koji je zimus stigao na Bilino polje, dobio je sporazumni raskid ugovora.Trojici mlađih igrača Duvnjaku, Stuparu i Šariću Ištuk je predložio da odu na kaljenje, dok će bivši juniori Šišić, Dilaver, Muslić i Horić ostati uz seniorski tim. To važi i za Smriku, Alića, Bošnjaka i Arnauta, koji i naredne sezone imaju pravo nastupa u konkurenciji U-19.
Uz njih osmoricu te petoricu novajlija, Ištuk u kadru od prošle sezone ima još devetoricu igrača. To su Šabićev nasljednik na mjestu kapitena Zahirović, zatim golman Bilobrk te Marković, Kapetan, Džekson (Jackson), Jamak, Salihbašić, Jurić i Nemeljaković.
Od najavljene zamjene domaćinstva u utakmici prvog kola Premijer lige protiv sarajevskog Željezničara, u kojoj je Čelik trebao biti domaćin na Bilinom polju, prema svemu sudeći, neće biti ništa. Bez obzira na to što će u to vrijeme trajati rekonstrukcija stadiona, Ištuk želi igrati u Zenici.- Nema govora o tome da zamijenimo domaćinstvo. Želju ćemo sigurno dočekati u Zenici - kaže Ištuk uz najavu da, ako Bilino polje ne bude spremno, utakmica može biti odigrana i na stadionu Kamberovića polje.

Nema komentara: